www.circumterra.ro = în jurul lumii..cu vele..solitar..fără escală

[Comunicat Heat Advertising, 11 august 2005]

Heat Advertising se alătură eforturilor skipper-ului Sorin Drugan în încercarea sa de a face înconjurul lumii pe apă, solitar, fără escală, pe un traseu omologat. Sorin Drugan este obişnuit cu premierele, fiind singurul şi primul navigator român care a realizat traversarea solitară a Mării Negre, de la Constanţa la Batumi (Georgia). De data aceasta, Sorin Drugan va încerca să îşi inscrie numele pe lista celor care au făcut înconjurul lumii, urmând să parcurgă traseul "clasic", ocolind Capul Horn şi Capul Bunei Speranţe, fără a utiliza canalele artificiale (Suez şi Panama).

"Înconjurul lumii – este vorba de vreo 25.000 de mile marine - înseamnă aproximativ un an. Circumterra este o parte austeră, voi vedea numai apă, dar mă simt prizonier pe uscat. Vreau să arăt că un român poate duce la capăt o astfel de încercare", declară Sorin Drugan.

"Este extraordinar că există oameni între noi care luptă cu atâta ardoare pentru îndeplinirea unui vis. Ne dovedeşte că fiecare dintre noi este capabil de performanţă! Vom fi alături de el pe tot parcursul traversării, chiar şi prin intermediul site-ului pe care l-am realizat", declară Cornel Latiş, director general Heat Advertising.

Prima "Circumterra" a fost condusă de Ferdinand Magellan, care a plecat la drum în septembrie 1519, cu 5 corăbii şi 280 de oameni şi a durat trei ani.

Prima navigare solitară a fost realizată de Joshua Slocum, care, după 85.000 de km parcurşi pe apă, a devenit primul om care a făcut înconjurul lumii singur la bordul unui velier.